Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης σας προσκαλούμε στην πρώτη παρουσίαση της ανθολογίας "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ" με επιμέλεια - ανθολόγηση του Ευριπίδη Γαραντούδη από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008 και ώρα 8.15 μ.μ.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ποιητικά κείμενα που δημοσιεύθηκανν στη διάρκεια του 20ου αιώνα, με στόχο να προσφερθεί στον αναγνώστη ένα γενικό πανόραμα της ελληνικής ποίησης αυτής της εποχής σε μια επίτομη και χρηστική έκδοση. Η ανθολογία οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να παρακολουθήσει την εξέλιξη και τις διάφορες τάσεις της ελληνικής ποίησης του 20ου αι. μέσα από τη συγχρονική παρουσίαση των ανθολογημένων κειμένων. Με γνώμονα αυτόν τον στόχο, τα ποιήματα κατατάχθηκαν κατά το έτος της πρώτης δημοσίευσής τους σε βιβλίο, ενώ πλαισιώνονται από σχετικό πληροφοριακό υλικό. Η ανθολογία συνοδεύεται από CD όπου 18 ποιητές διαβάζουν ποιήματά τους.


Ο ομιλητής και επιμελητής του βιβλίου ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΑΡΑΝΤΟΥΔΗΣ είναι αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας στο τμήμα φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κριτικός λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: