Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Χρήστος Γιανναράς σαγήνεψε (και πάλι) το μέγα πλήθος που τον υποδέχτηκε στο βιβλιοπωλείο μας στην παρουσίαση του βιβλίου ' Η ελληνικότητα ως ποιότητα και ως ντροπή"

Με απίστευτη δυναμική  - για τα δεδομένα της εποχής – ανταποκρίθηκαν οι φίλοι του βιβλιοπωλείου στο κάλεσμά μας για τη συνάντηση με τον καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά με αφορμή το νέο του βιβλίο  Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΝΤΡΟΠΗ.

Άνθρωποι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ δημιούργησαν αδιαχώρητο κατακλύζοντας στην κυριολεξία κάθε χώρο του βιβλιοπωλείου όχι μόνο για να ακούσουν αλλά για να ρωτήσουν και να εκφράσουν τις αγωνίες, τις απογοητεύσεις και τις ελπίδες τους.

Για να έρθουν σε επαφή με ένα λόγο διαφορετικής εμβέλειας και ποιότητας , γόνιμο και πολυεπίπεδο.
Για να γλυκαθούν με την αρμονία από την εκφορά και τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.


Ο Χρήστος Γιανναράς μας τίμησε με την 6η παρουσία του στη «Σύγχρονη έκφραση» σε διάστημα 14 ετών και του το ανταποδώσαμε με τη διάχυτη αγάπη που τον υποδεχτήκαμε και τον καταιγιστικό διάλογο, που αναγκαστήκαμε να διακόψουμε όταν ξεπεράστηκε το δίωρο και οι αντοχές λιγόστεψαν.


Δάσκαλε σ’ ευχαριστούμε και σε περιμένουμε πάλι ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση…
Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;
Σίλερ

Δάσκαλε, μου έδωσες πολλά σε τόσο λίγο.
Σου εύχομαι καλή υγεία.
Σε χρειάζομαι.

Ευχαριστώ το βιβλιοπωλείο ¨Σύγχρονη έκφραση¨ και τον οικοδεσπότη Νίκο Λαμπρόπουλο για την πρόσκληση.
Τον ευχαριστώ επίσης, για την επιμονή του να καλέσει τον φιλόσοφο έξι φορές ώστε να τον απολαύσω κι εγώ μία.
Σ. Λιάκος.