Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η Μυητική Διαδικασία στο ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ: διάλεξη της αρχαιολόγου Γεωργίας Βυλλιώτη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο


Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στο βιβλιοπωλείο μας
θα πραγματοποιηθεί διάλεξη 
με ομιλήτρια την αρχαιολόγο

Γεωργία Βυλλιώτη

και θέμα:

Η Μυητική Διαδικασία στο ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ

Στην Εισήγηση αναλύεται ο πλήρης χρησμοδοτικός τρόπος της Κατάβασης στο Άδυτο, έτσι όπως αυτή με μοναδικό τρόπο μεταφέρεται στο ειδικό Κείμενο του Πλούταρχου, με τίτλο:
"Περί του Σωκράτους Δαιμονίου"

Μια εξαίρετη Πραγματεία του Πλούταρχου με τίτλο "Περί του Σωκράτους Δαιμονίου", μεταφέρει μοναδικές πληροφορίες που σχετίζονται με την περίφημη Κατάβαση στο άδυτο του Τροφωνίου. Στην ουσία πρόκειται για κατάθεση της Ιερατικής Γνώσης του ίδιου του Πλούταρχου, μέσω της οποίας διαφωτίζονται πολλές από τις άγνωστες πτυχές του Λεβαδειακού Ιερού. Μέσα από μια μακροσκελή διήγηση, η Πραγματεία αφηγείται τις εμπειρίες κάποιου Τίμαρχου ο οποίος κατέβηκε στο Άντρο του Τροφωνίου, και συγκεκριμένα μας πληροφορεί τι είδε και τι άκουσε μέσα σ' αυτόν τον απόκοσμο Τάφο. Ένα τμήμα από την εκτενή αυτή αφήγηση θα αναλύσει η αρχαιολόγος κ. Βυλλιώτη σε Πραγματολογικό και Γραμματολογικό επίπεδο. Τα σπάνια Φυσικά Στοιχεία που υπάρχουν στην επιφάνεια του Ιερού Όρους βρίσκονται σε συνάρτηση με την διαδικασία της Μύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: