Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Η έκθεση «Τα πρόσωπα της κρίσης» στο βιβλιοπωλείο με ομιλητή τον εικαστικό ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΩΤΣΟ τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου


Επειδή η κρίση δεν είναι τωρινή,
δεν είναι ποτέ προσωρινή και δεν είναι μόνο οικονομική.


Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου πάμε στην Έκθεση

της Ομάδας Φωτογραφίας της Δ.Κ.Β.Λ. με θέμα

«Τα πρόσωπα της κρίσης»

με ομιλητή τον εικαστικό ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΩΤΣΟ

στο βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση


Μια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, που διοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το σύλλογο Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Ο πληθυντικός του τίτλου, «Τα πρόσωπα . . .», θέλει εξαρχής να πει πως η κρίση δεν είναι τωρινή, δεν είναι προσωρινή, δεν είναι μόνο μια και κυρίως δεν είναι μόνο οικονομική. Σε ατομικό επίπεδο έχουμε κρίση συνείδησης, οικογενειακή κρίση, κρίση εφηβείας, και άλλοι είμαστε σε κρίσιμη ηλικία, σε οικογενειακό − κοινωνικό επίπεδο έχουμε κρίση σχέσεων, κρίση στις σχέσεις με τα παιδιά μας όταν αυτά έχουν κρίση εφηβείας, προσωπική οικονομική κρίση. Ο πολιτισμός μας περνάει κρίση εδώ και πολλά χρόνια.

Κρίσεις λοιπόν υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, είναι σύμφυτες με τη ζωή, το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη μια κρίσης ή πώς να την αποφύγουμε, που δεν γίνεται, αλλά το τι λύση δίνει κάποιος, τι απαντάει όταν η κρίση «σκάσει» και τι μέτρα πήρε για να προετοιμαστεί. Επιλέχθηκε, λοιπόν, από την Ομάδα Φωτογραφίας αυτό το θέμα «σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε, εμείς πρώτα και στη συνέχεια να αποδώσουμε την έννοια της κρίσης. Ξέροντας πως μπορούμε να φωτογραφίσουμε μόνο το αποτέλεσμα μιας κρίσης προσπαθήσαμε να δούμε μέσα από την κάμερα και τις δικές μας κρίσεις και όχι απλά τις κρίσεις των άλλων».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Έκφραση», 

από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως τέλος του έτους 

και θα είναι ανοικτά όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Στα εγκαίνια τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μμ. 

θα πραγματοποιηθεί ομιλία περί τέχνης και κρίσης 

από τον παγκοσμίως γνωστό γλύπτη 

Κώστα Βαρώτσο.
----------------------------------
Βιογραφικό του ομιλητή:
O Κώστας Βαρώτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Πεσκάρα και συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Ρώμη και στο πανεπιστήμιο Fullbright Grant στην Νέα Υόρκη. Τώρα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, καθώς το 1999 εξελέγη καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο οποίο διδάσκει Εικαστικές Τέχνες.
Έργα του υπάρχουν σε πολλές  μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες  του κόσμου.
 Αμαλιάδα, Λιβαδειά, Αθήνα είναι οι τρεις πόλεις στις οποίες μεγάλωσε ο Κώστας, και όχι μόνο δεν έκρυψε το πέρασμά του από την πόλη μας αλλά μιλάει με αγάπη και υπερηφάνεια γι' αυτό. 

Είναι λοιπόν και «δικός μας» ο Κώστας Βαρώτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: