Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Ακυρώθηκε λόγω της πυρκαγιάς η συναυλία του Σαββάτου 31/8 με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

 
                                       Λιβαδειά, 30 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Λεβαδέων συναισθανόμενος τη θλίψη όλων των συμπολιτών μας και κυρίως αυτών που υπέστησαν ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή μας, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, και σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρεία της προγραμματισμένης για αύριο, Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας στο πλαίσιο των Τροφωνίων συμφωνήθηκε η ακύρωση της παράστασης.
 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας HEAVEN LIVE:

«"Μια αγκαλιά τραγούδια”  με την  Άλκηστη Πρωτοψάλτη
Καλοκαίρι 2013
Οι δυσάρεστες συνθήκες που επικρατούν στη Λιβαδειά λόγω της πυρκαγιάς που έχει πλήξει την περιοχή, μας υποχρεώνουν να προβούμε σε ακύρωση της επικείμενης συναυλίας «Μια αγκαλιά τραγούδια» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας, η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας της Λιβαδειάς».
Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την συναυλία παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα σημεία προπώλησης για να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Η Κωπαΐδα του Carl Rottmann (1835) σε περιγραφή του Πάρι ΒαρβαρούσηΗ Κωπαΐδα του  Carl Rottmann (1835)
σε περιγραφή του Πάρι Βαρβαρούση, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Carl Rottmann (1797-1850), ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους του 19ου αιώνα, ταξίδεψε στην Ελλάδα στα 1834-35 με εντολή του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου του Α΄, πατέρα του Όθωνα, για να αποτυπώσει μνημεία και ιστορικούς τόπους με ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Κατά την περιήγησή του στη Βοιωτία, απαθανάτισε, μεταξύ άλλων, και τη λίμνη της Κωπαΐδας προσφέροντας μια αληθινή και ζωντανή εικόνα της εποχής του.

Ο Rottmann ζωγράφισε στον πίνακά του μόνο το βόρειο τμήμα της λίμνης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της, περίπου τα δύο τρίτα, δεν ήταν ορατό από τη θέση, όπου στεκόταν, γιατί καλυπτόταν από λοφίσκο, όπως διακρίνεται στην αριστερή πλευρά του έργου. Κατά τον σχεδιασμό του τοπίου, ο ζωγράφος στεκόταν σε χαμηλό ύψωμα κοντά στην Αγία Μαρίνα, όπου βρίσκεται μια από τις αρχαιότερες νεολιθικές θέσεις της Βοιωτίας, ενώ πίσω του είχε τη Μεγάλη Καταβόθρα ή Σπηλιά του Ηρακλή, όπως ονομάζεται, μέσω της οποίας εκχύονταν τα νερά της λίμνης στον Ευβοϊκό κόλπο (όρμος Σκροπονέρι). Στο μέσο της εικονιζόμενης άποψης της λίμνης, διακρίνεται η νησίδα Γκλα με τα κατάλοιπα της μυκηναϊκής ακρόπολης και, στο βάθος, το όρος Ακόντιον, στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται ο Ορχομενός. Πιο πίσω, προβάλλει ο μεγάλος όγκος του Παρνασσού. Δεξιά της νησίδας Γκλα, ο ζωγράφος αποτύπωσε την περιοχή του Κάστρου, όπου στην αρχαιότητα υπήρχε η πόλη Κώπαι που έδωσε στη λίμνη το όνομά της. 

            Ο Rottmann έκανε το πρώτο σχέδιο του πίνακα με μολύβι. Με την επιστροφή του στην πατρίδα του, αποτύπωσε το κωπαϊδικό τοπίο σε ελαιογραφία, καθώς και όλα τα άλλα μέρη της Ελλάδας, για τα οποία είχε κάνει σχέδια. Στον πίνακα της Κωπαΐδας, ο ζωγράφος, με την ελεύθερη χρήση του χρώματος, καταφέρνει να αποδώσει ρεαλιστικά τη λίμνη. Ο απαλός φωτισμός των νερών της, σε συνδυασμό με τα ελαφρώς μουντά σύννεφα  στον ουρανό, μας μεταφέρουν πιστά την πνιγηρή ατμόσφαιρα της λίμνης που συνενώνεται με το φυσικό χρώμα των γύρω βουνών και την αραιή βλάστηση σε μια καταπληκτική σύνθεση για την περιοχή, όπως πρέπει να ήταν στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα. Εντυπωσιακά είναι, ιδιαίτερα, τα χρώματα στην ακρολιμνιά, του δένδρου στα αριστερά με τα ξερά κλαδιά στην κορυφή του και την πλούσια φυλλωσιά στο κάτω μέρος του κορμού του, όπως και  του πουλιού (γλάρος;) που στέκεται σε βράχο και προσδίδει στον πίνακα μια ρομαντική διάσταση.

            Το όλο εγχείρημα του μεγάλου «Έλληνα ζωγράφου», όπως ονομάστηκε ο Carl Rottmann αργότερα, θεωρείται πως αντιπροσωπεύει τη φιλελληνική διάθεση που κυριαρχούσε σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις την εποχή εκείνη.  

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013 του Δήμου Λεβαδέων

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013 που διοργανώνονται από το Δήμο Λεβαδέων έχουν επέλθει κάποιες αλλαγές και ακυρώσεις που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε αποφάσεις των καλλιτεχνών και των συντελεστών που συμμετέχουν σε αυτές.
Έτσι ενημερώνουμε ότι:
  1. Η συναυλία με τους Mode Plagal τη Δευτέρα 26 Αυγούστου που διοργανώνεται από το Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Βοιωτίας (Σ.Ο.Ψ.Υ.) θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από το Θολωτό – Αίθουσα Δημοτικού Ωδείου και ώρα 9:00 μ.μ. και όχι στο χώρο στάθμευσης στην περιοχή της Κρύας.
  2. Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής» από την Ακροπόλ Α.Ε. Θεατρικές & Καλλιτεχνικές Επιχειρήσεις, που είχε προγραμματισθεί για την Τρίτη 27 Αυγούστου.
  3. Τέλος, η θεατρική παράσταση «Αγαμέμνων» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας (ώρα: 9:00 μ.μ.) και όχι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

    ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Πιο αναλυτικά
τι θα δούμε, πότε, πού
και οι τιμές των εισιτηρίων


Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Η Χάρις Αλεξίου ανοίγει με τη συναυλία της τα "ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013" το Σάββατο 24 Αυγούστου στη Λιβαδειά

 
η Χάρις Αλεξίου
με τους
«Nouveau Sextet»
Καλοκαίρι 2013
“Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου”


Χιλιάδες κόσμου αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη Χάρις Αλεξίου με τη νέα μουσική μπάντα της, τους «Nouveau Sextet»

Με εξαιρετική αγάπη και ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό τη Χάρις Αλεξίου μαζί με τη νέα μουσική μπάντα, τους «Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) που κατέκλυσε τα ανοιχτά θέατρα στις πρώτες sold-out συναυλίες του καλοκαιριού. Περισσότεροι από 30.000 θεατές αγκάλιασαν το δυναμικό ξεκίνημα της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας της ξεκινώντας με την πρώτη συναυλία του καλοκαιριού στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και συνεχίζοντας στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τον Βόλο, τη Βέροια, τη Σκύδρα, την Πετρούπολη, την Καβάλα και στα Τρόπαια Γορτυνίας.

Ένα μουσικό ταξίδι που συνεχίζεται τον Αύγουστο (Μουδανιά, Δίον, Ζάκυνθος, Αρχαία Ολυμπία, Σκάλα Λακωνίας, Χανιά, Ηράκλειο, Λιβαδειά, Πάτρα) και τον Σεπτέμβριο (Θεσσαλονίκη, Βύρωνας, Βεάκειο) σε όλη την Ελλάδα.

“Έμαθα να ζω και στους δύο κόσμους ,στην Δύση και στην Ανατολή”λέει η Χάρις Αλεξίου για την παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, την περασμένη άνοιξη.

Για περισσότερες από δυο ώρες ερμηνεύει τραγούδια νέα, παλιά, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, δοσμένα με ένα καινούργιο άκουσμα, αλλά και τραγούδια από το νέο της album η «Τρίπλα», που με την αμεσότητα της ερμηνείας της συνθέτουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού μας.

Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο.

Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα

Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval

Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο

Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )


Από τα νέα της τραγούδια όπως «Οι στιγμές», « Το δεδομένο», ως τα, «Οι φίλοι μου Χαράματα», «Πανσέληνος», «13 φωτιές», «Δι’Ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτό το καλοκαίρι και εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το τραγούδι της ψυχής της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ενορχηστρώσεις : ΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σχεδιασμός φωτισμών: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΝΑΝΟΣ

Τον ήχο επιμελούνται : ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΗΣ

Management Χάρις Αλεξίου: ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ pavlato@otenet.gr

Οργάνωση παραγωγής: FOUR SEASONS
seasons@otenet.gr

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013

Ανοικτό Θέατρο Κρύας

Σάββατο 24 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 9:30


Γενική είσοδος 17.00 €
Φοιτητές - άνεργοι 14.00 €

Προπώληση: Δισκοπωλεία Πολύτροπο και Ηχόμετρο

Πληροφορίες: 22613 50812