Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Μυσταγωγία

Άλλη μια βραδιά μυσταγωγίας στο χώρο του βιβλιοπωλείου τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου με τον Πανεπιστημιακό Δάσκαλο Στέφανο Ροζάνη να κλείνει τον κύκλο των ομιλιών του για το Χριστιανικό Γνωστικισμό παρουσιάζοντας
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΛΥΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Με το γλαφυρό λόγο του επισήμανε τη Γνωστική θέαση για την αυτολύτρωση του ανθρώπου σε αντιδιαστολή της θρησκευτικής, ιδεολογικής και επιστημονικής θεώρησης του ανθρώπινου πεπρωμένου που επικαλείται πάντα έναν υπερουράνιο ή εγκόσμιο Σωτήρα.
Αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο η γνωστική αντίληψη γονιμοποίησε τη σκέψη μεγάλων στοχαστών και καλλιτεχνών των τελευταίων δεκαετιών όπως για παράδειγμα του Γιουνγκ, του Χάιντεγκερ, του Φρόιντ, του Νίτσε,του Ντοστογιέφσκι, του Αϊνστάιν, του Τζων Λέννον.
Οι παρεμβάσεις του ακροατηρίου εύστοχες και η συζήτηση που ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μας έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιλογή μας να αφιερώσουμε τρεις εκδηλώσεις στο Χριστιανικό Γνωστικισμό και μας άνοιξε την όρεξη να προγραμματίσουμε και κάποια άλλη εκδήλωση για την επίδραση του Γνωστικισμού σε άλλες θρησκείες.

Πολλές οι ευχαριστίες μας προς τον Στέφανο Ροζάνη. Είναι μεγάλη τιμή για το βιβλιοπωλείο μας η συχνή παρουσία του στις εκδηλώσεις μας και πιστεύουμε ότι η φανερή αγάπη και ο σεβασμός όλων των φίλων μας προς το πρόσωπό του ισχυροποιεί τους δεσμούς που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία επτά χρόνια.

Ακούστε ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία με αναφορά στην ιερά πορνεία με την αναγκαία υπογράμμιση πως δεν ενδείκνυται για συντηρητικούς και φονταμενταλιστές.

2 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Συγχαρητήρια πολλά για την εκδήλωση και πάντα τέτοια!
Ομολογώ πως ζήλεψα. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει από κοντά τον αξιότιμο κ.Ροζάνη, σε φιλικό δείπνο, στο σπίτι του κοινού μας φίλου Σαρδέλη στην Κυπαρισσία και πραγματικά δηλώνω ενθουσιασμένη. Πολύ σας χαίρομαι! Τί κρίμα να είμαστε μακριά...

Την εκτίμησή μου σε όλους!

Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Γητεύτρια
Ο Στέφανος Ροζάνης ήρθε για 8η φορά στο βιβλιοπωλείο μας. Δυο απ’ αυτές κάνοντας εισαγωγή στο θέμα και τις υπόλοιπες ως αποκλειστικός ομιλητής. Δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας μόνο ως ένας πολύ καλός ομιλητής αλλά και ως ένας εξαιρετικός φίλος και σύμβουλός μας. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας γι’ αυτή τη διαρκή απόλαυση της γνώσης που απλόχερα μας προσφέρει. Είναι μεγάλη τιμή η συχνή παρουσία του στο βιβλιοπωλείο μας.
Όσο για σένα και για να μη ζηλεύεις κανόνισε μαζί με μια παρέα να έρχεσαι σε κάποιες βραδιές μας. Είμαστε μόνο μια ώρα από τη Κηφισιά. Πολλές διαδρομές στην Αθήνα διαρκούν περισσότερο.
Οπότε σε περιμένουμε...