Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μύθοι και ιστορίες της Αρχαίας Βοιωτίας


Οι «Μύθοι και ιστορίες της Αρχαίας Βοιωτίας» με κείμενα του Αριστείδη Ρούσσαρη και εξαιρετική εικονογράφηση από τη Μάρω Αλεξάνδρου συγκεντρωμένοι σε ένα τόμο κυκλοφορούν σε επιμελέστατη έκδοση του βιβλιοπωλείου μας και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες από 7 ετών και πάνω.
 
  • ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ
  • ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
«ο λαός που μελετάει και γνωρίζει την ιστορία του,
κρίνει σχεδόν πάντα ασφαλέστερα και ορθότερα…»
Ο Βοιωτός ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Άρνης και εγγονός του Κρόνου. Λεγόταν γι’ αυτόν και τον αδερφό του Αίολο ότι είχαν γεννηθεί στο Μεταπόντιο, όπου είχε καταφύγει η μητέρα τους Άρνη γιατί εκδιώχθηκε από τον πατέρα της, όταν ανακαλύφθηκε ότι ήταν έγκυος. Από εκεί είχαν φύγει μετά τον φόνο της θετής μητέρας τους Αυτολύτης, διότι είχε συγκρουστεί με τη μητέρα τους Άρνη. Λεγόταν ακόμα ότι ο Βοιωτός κατέφυγε τότε στον παππού του Αίολο, ο οποίος και τον υιοθέτησε. Όταν διαδέχτηκε τον παππού του έχτισε πόλη, την οποία ονόμασε Άρνη προς τιμήν της μητέρας του και την κατέστησε πρωτεύουσα της χώρας, η οποία προς τιμήν του ονομάστηκε Βοιωτία.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας από τους μύθους του βιβλίου, οι  ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ με αφηγήτρια την Αγνή  Στρομπούλη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: