Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Είναι ιστορικό χρέος της Αριστεράς η κριτική στήριξη της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ. Απόσπασμα από την ομιλία του μαρξιστή διανοητή ΕΥΤΥΧΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ στην παρουσίαση του βιβλίου του "Ανθρώπινη φύση"


Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ πριν λίγο καιρό είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει γι ακόμα μια φορά έναν από τους μεγαλύτερους διανοητές της παγκόσμιας μαρξιστικής σκέψης.
Με τον Ευτύχη Μπιτσάκη τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο μας συζητήσαμε για την επιταχυνόμενη εξάντληση των φυσικών αποθεμάτων του πλανήτη, την όξυνση της αντίθεσης της ανθρωπότητας με το ανόργανο σώμα της (τη φύση) η οποία διαψεύδει την αφελή αντίληψη για την απεριόριστη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και για τη μελλοντική αφθονία του πλούτου, για το μέλλον του πλανήτη και την αριστερά. 
Όπως ήταν φυσικό σημαντικό μέρος της συζήτησης αφορούσε τις σχέσεις των κομμάτων της Αριστεράς, και οι μέρες που διανύουμε επιβάλλουν να ακούσουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του όπου ο μαρξιστής φιλόσοφος λέει κατηγορηματικά ότι "είναι ιστορικό χρέος της Αριστεράς η κριτική στήριξη της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ". Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: