Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ γιατί ... κάποτε στη ζωή του ο καθείς οφείλει ένα τουλάχιστον "απεταξάμην".



Στο βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση

τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στις 8.30 μ.μ.

θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση

του πρώτου βιβλίου της Γιάννας Λάμπρου

που φέρει τον τίτλο Ανεπίστροφον.


Πρόκειται για μια σειρά σκέψεων και επεισοδίων που καταγράφονται από τη συγγραφέα με κινηματογραφικό τρόπο ή άλλοτε με την τεχνική του εσωτερικού μονολόγου σε μια αλληλοδιαδοχή εικόνων και συναισθημάτων που αποκαλύπτουν βαθιές πληγές και περαστικές απουσίες.
Ο τρόπος της αφήγησης αποτελεί ο ίδιος ένα δοκίμιο πάνω στις κατακερματισμένες σύγχρονες σχέσεις, οι οποίες βιώνονται άλλοτε ως υπαρκτά δράματα κι άλλοτε ως θεατρικά μονόπρακτα, στα οποία η συμμετοχή του υποκειμένου είναι υποχρεωτική αλλά όχι απαραιτήτως αυτοπροσδιοριζόμενη.
Η ίδια η πολύπλοκη σύγχρονη πραγματικότητα είναι γεγονός ότι έχει εγκαταλείψει τις κοινωνικές βεβαιότητες και θέτει νέα διλήμματα, στα οποία η Γιάννα Λάμπρου δεν απαντά μεν αλλά με ένα τρόπο κατάφασης: Δεν είναι ότι δεν υποψιάζεται την απάντηση, αλλά πως δεν εμπιστεύεται την ερώτηση.
 

Έτσι μια καινούργια ταυτότητα αναδύεται χωρίς παρελθόν και χωρίς μέλλον. Το συντριπτικό παρόν κυριαρχεί σε μια ουτοπία που δεν βιώνεται και που εσωτερικεύει αντιδράσεις κυρίως παρά συνειδητές επιλογές ή πράξεις. Όπως το θέτει η Γιάννα Λάμπρου:
«….».
Η Γιάννα Λάμπρου κάνει την πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα με το βιβλίο Ανεπίστροφον. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, υπηρετεί τη Θέμιδα στη Λιβαδειά περίπου 20 χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: