Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο Στέφανος Δάνδολος άνοιξε το νέο κύκλο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου μας με τη ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
Όταν έχω κάνει 22 καλωσορίσματα και αμέσως τώρα πρέπει να
προχωρήσω στο 23ο (γιατί ΝΑΙ εισερχόμαστε στον 23ο χρόνο εκδηλώσεων) σκέφτομαι ότι πρέπει να αφήσω να μιλήσει η σιωπή ... και να αναλογιστεί ο καθένας σας τι κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια από τους εκατοντάδες διανοούμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Γι αυτό θα πω μόνο, ότι συνεχίζουμε μέσα στο ζοφερό κλίμα της εποχής, το δρόμο που χαράξαμε από τους πρώτους – αν όχι πρώτοι στην Ελλάδα – γιατί πάνω απ’ όλα το οφείλουμε στην μικρή μας ιστορία και στο ότι θέλουμε να λεγόμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Άνθρωποι με σκέψη.
Γιατί η σκέψη ακόμη και εσφαλμένη όταν είναι, όπως μας είπε και ο φίλος μας ψυχολόγος Νίκος Σιδέρης τρέφει τη Δημοκρατία.
Ενώ η νύχτα της σκέψης οδηγεί στο φασισμό και μας κάνει υπανθρώπους.


Έτσι ξεκινήσαμε τη νέα σαιζόν  εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου για να δώσουμε τη σκυτάλη στη ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ το συναρπαστικό μυθιστόρημα που μας παρουσίασε ο συγγραφέας της Στέφανος Δάνδολος, αποκαλύπτοντας τα υλικά με τα οποία το έπλασε και συζήτησε με το κοινό μας που κι αυτή τη φορά κράτησε το διάλογο σε υψηλές επιδόσεις, παρά το γεγονός ότι η προσέλευση στη μετά κρίση εποχή δεν θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν και αποδεικνύει περίτρανα ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει πρωτίστως μια ακόμα μεγαλύτερη κρίση κι αυτή είναι η πολιτισμική κρίση. 


 

Μετά από παράκληση πολλών φίλων οι οποίοι προσήλθαν με καθυστέρηση δημοσιεύουμε το φιλμάκι με αποσπάσματα απο το βιβλίο Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ που προβάλλαμε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και απέσπασε ευμενή σχόλια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: