Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Λόγος και αντίλογος με πάθος, ένταση και σεβασμό

Οι συγγραφείς Τηλέμαχος Κώτσιας "Στην απέναντι όχθη" και Θοδωρής Παπαθεοδώρου "Οι κόρες της λησμονιάς" που παρουσίασαν τα βιβλία τους τη Δευτέρα 17 Μαΐου  συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο βιβλιοπωλείο μας αν και οι δύο έχουν κοινό εκδότη (εκδόσεις Ψυχογιός).
Συνέδεσαν τα μυθιστορήματά τους με τον υπέρτιτλο του κύκλου εκδηλώσεων ΜΝΗΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ... ΜΝΗΜΕΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ... Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ.   
Περιέγραψαν πως μέσα από τα βιώματά τους (κυρίως ο Κώτσιας) και την έρευνα (περισσότερο ο Παπαθεοδώρου) δημιούργησαν τους ήρωες των βιβλίων τους και η συζήτηση άναψε για τα καλά, τόσο μεταξύ των δύο ομιλητών όσο και με το κοινό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για ένα δίωρο.
Οι ομιλητές ανέπτυξαν τις θέσεις τους και τις υπερασπίστηκαν απέναντι στο κοινό μας που για μια φορά ακόμα υπέδειξε υποδειγματικό σεβασμό στους προσκαλεσμένους αλλά και αποφασιστικότητα στην έκφραση του δικαιώματος της διαφωνίας αλλά και της εξαντλητικής αναζήτησης μέσω της συζήτησης της διελεύκανσης κάποιων σημείων των τοποθετήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: