Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Οι «αγανακτισμένοι», ο Τσίμας και η παραπληροφόρηση του “Σείριος FM”


Τη δική τους πινελιά στη μαζικότατη εκδήλωση κατά την παρουσίαση του βιβλίου ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ του Παύλου Τσίμα προσπάθησαν να δώσουν 12-15 άτομα που περίμεναν στο απέναντι πεζοδρόμιο  να τον αποδοκιμάσουν, θεωρώντας τον αρνητικό διαμορφωτή της κοινής γνώμης μέσα από την τηλεόραση.

Φωνάζοντας συνθήματα με την εμφάνισή του και ρίπτοντας δύο αυγά οι πιο θερμόαιμοι στην πινακίδα του βιβλιοπωλείου αποχώρησαν χωρίς κανένα επεισόδιο.

Τα υλικά αυτά στάθηκαν αρκετά για τον τοπικό ραδιοσταθμό “Σείριος FM”  και την ιστοσελίδα του, να φτιάξουν ομελέτα ασύστολης ψευδολογίας και παραπληροφόρησης που αναπαράχθηκε από αρκετές ακόμα ιστοσελίδες περί δήθεν «πετυχημένων ρίψεων αυγών στο πρόσωπο του δημοσιογράφου» , τριπλασιασμό του όγκου των συγκεντρωμένων και προβολή ανύπαρκτων πανό, προϊόντα της καλπάζουσας φαντασίας τους.
Ο κιτρινισμός στο μεγαλείο του.  

Για τη μαζικότατη  εκδήλωση με τον έντονο προβληματισμό θα ακολουθήσει ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και την ομιλία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω για την υπερβολή της ανάρτησης του συγκεκριμένου σταθμού γιατί ήμουν παρούσα στην εκδήλωση.
Θα συμφωνήσω επίσης ότι η παρουσία ατόμων με διάθεση να υποδηλώσουν την αντίρησή τους για τον ρόλο των δημοσιογράφων είναι θεμιτή, η μεθοδολογία όμως με βρίσκει λίγο αντίθετη.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο κος Τσίμας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Νομίζω διαχειρίσθηκε το κοινό και τις ερωτήσεις με πολύ λεπτό τρόπο.Παρότι οι περισσότεροι είχαμε πάει γεμάτοι επιφυλάξεις και καχυποψία.Μας κέρδισε! Μαγκιά του!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

H ασύστολη ψευδολογία και παραπληροφόρηση συνίσταται στο ότι απέκρυψαν πως τα αυγά δεν τον πέτυχαν;

Αυτό είναι το πρόβλημα για σας ή ότι πέταξαν αυγά σε έναν δημοσιογράφο που έπαιξε για χρόνια με τo αριστερό προφίλ του, και κατέληξε να προπαγανδίζει τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα μέσα από το Μega; Μέχρι και ο Γιάννης Πρετεντέρης τού βγαίνει από αριστερά.

Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Νομίζω το κείμενό μου είναι ξεκάθαρο και δεν σηκώνει παρερμηνίες όσον αφορά την ομάδα που αποδοκίμασε. Δεν συμφωνώ μαζί τους αλλά τους κατανοώ.
Το ζήτημα όμως είναι ότι τοπικά ΜΜΕ εστίασαν σε γεγονός που δεν συνέβη - δηλ. αυγά που δήθεν τον πέτυχαν στο πρόσωπα - γιατί έτσι θα ταξίδευε στο διαδίκτυο και όπου αλλού η είδηση με άλλες προοπτικές.
Αυτό όμως ξεπερνάει κατά πολύ και τις μεθόδους του Mega που υβριζόταν και το ερώτημα είναι αν συμφωνούν οι ίδιοι οι διαμαρτυρόμενοι με τέτοιες τακτικές .