Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Χειμαρρώδης ο Δημήτρης Μπουραντάς ... κι ένα κοινό διψασμένο για συζήτηση.

Ο καθηγητής Δ. Μπουραντάς στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Απολαυστική η χθεσινή διάλεξη του Δημήτρη Μπουραντά στους φίλους του βιβλιοπωλείου μας που έδωσαν και πάλι βροντερό παρών  και συμμετείχαν σε συζήτηση μεγάλης διάρκειας.

Ο καθηγητής Δ. Μπουραντάς στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Οι περισσότεροι, γνωρίσαμε τον Δημήτρη Μπουραντά το 2008 από το βιβλίο του «Όλα σου τα 'μαθα, μα ξέχασα μια λέξη».
Ένα μυθιστόρημα που επιχείρησε να μας μάθει όσα συνήθως δε διδάσκονται: Πώς να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό όραμα, πώς να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα, τα διλήμματα και τις αντιφάσεις της ζωής, πώς να ζήσουμε μια ζωή αυθεντική και γεμάτη νόημα.
Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η έκδοση του νέου του βιβλίου «Επί σκηνής χωρίς πρόβα», ένός βιβλίου που αναφέρερεται, στην κρίση αξιών αλλά και τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, εξηγεί πως η κατανάλωση διαβρώνει τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και δίνει οδηγίες για την αναζήτηση της «καλής ζωής».

Ο κ. Μπουραντάς μέσα από την ομιλία που είχε ως θέμα:  
«Να ζήσω τη ζωή μου και να μην αφήσω να με ζήσει αυτή»  ανάλυσε τις βασικές θέσεις του πάνω στα δύο αυτά βιβλία και συζήτησε διεξοδικά και χωρίς υπεκφυγές με τους φίλους που είχαν κατακλύσει κάθε σημείο του βιβλιοπωλείου ενώ γι άλλη μια φορά ήταν πάρα πολλοί αυτοί που δε χώρεσαν στην αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: