Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Η εκδήλωση του βιβλιοπωλείου μας ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ με οπτικο-ακουστικό υλικό.


Ανταποκρινόμαστε στην παράκληση πολλών φίλων και ανεβάζουμε με όσο οπτικοακουστικό υλικό διαθέτουμε την εκδήλωσή μας ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συντελεστές της μεγαλειώδους εκδήλωσης ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. από αριστερά ΚΩΣΤΑΣ ΑΚΡΙΒΟΣ, ΒΑΣΩ ΒΑΣΙΛΟΥ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ, ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΓΟΥΡΓΙΑ, ΝΤΙΛΕΚ ΚΟΤΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ, σεβ. μητροπ. Ιλίου ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ με θεματική τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ πιο φιλόδοξη από κάθε άλλη φορά αντιπαρατέθηκε  με επιτυχία στο κλίμα της μιζέριας και της απογοήτευσης των ημερών.

Βραδιά μυσταγωγίας  αυτή του Σαββάτου 17/12/11 που χρωματίστηκε από τις ολοζώντανες περιγραφές των κειμένων που είχαν επιλέξει και άψογα διάβασαν όλοι οι φίλοι που συμμετείχαν, ενώ η λυρική και εκφραστική φωνή της Dilek Koc και των μουσικών που τη συνόδευσαν απογείωσε την εκδήλωση.

Η Dilek Koc τραγουδά με τησυνοδεία του Γ. Πούλου (λαούτο) και Μ. Πανουργιά (κιθάρα)
Διαβάστηκαν κείμενα των Γουσταύου Ριβέ,(Γ. Θεοχάρης) Δημ.Βουτυρά, (Βάσω Βασιλού – Παπαγεωργίου) Αλ. Παπαδιαμάντη, (σεβ μητροπ.Αθηναγόρας) Οδ. Ελύτη, (Γιάννης Καλπούζος) Κώστα Βάρναλη, (Νώντας Παπαγεωργίου)ποίημα του Κων/νου Κρυστάλη,(Γ. Θεοχάρηςένα διήγημα που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωσή μας από το συγγραφέα Κώστα Ακρίβο και ένα ακόμα που ακούστηκε για πρώτη φορά από τη συγγραφέα Μαρία Σκιαδαρέση.


Ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας διαβάζει "Έρωτας στα χιόνια" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.


Η Βάσω Βασιλού Παπαγεωργίου (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) διαβάζει το "Χριστουγεννιάτικο δώρο" του Δημοσθένη Βουτυρά.


Ο Γ. Χ. Θεοχάρης διαβάζει το διήγημα του Γουσταύου Ρενέ "Χριστούγεννα" και το ποίημα του Κώστα Κρυστάλη "Χριστούγεννα της Στρουγγοκαλύβας".


Ο Νώντας Παπαγεωργίου (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) διαβάζει το διήγημα του Κώστα Βάρναλη "Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη".


Το διήγημά της "Οι μαύροι" διαβάζει η Μαρία Σκιαδαρέση.


Ο Κώστας Ακρίβος διαβάζει το διήγημά του "Ελίτσα στο μάγουλο"Tα τραγούδια της Dilek Koc έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ στις 17/12/2011με θέμα ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ.
Τη συνόδευσαν οι μουσικοί:
Γιώργος Πούλος - λαούτο και Μαρία Πανουργιά - κιθάρα


Δεν υπάρχουν σχόλια: