Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΒΙ. Απλήρωτοι για πάνω από πέντε μήνες, χωρίς σχέση εργασίας για πάνω από επτά μήνες και έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο προσωπικής και επαγγελματικής υπομονής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ (6/2/2014) 

Από σημερινά δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε πως ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του εκδοτικού και λογοτεχνικού χώρου με τους οποίους συναντήθηκε χθες ότι «η ένταξη των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο αναμορφούμενο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (όπως μετονομάζεται το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού) προχωρεί εντατικά».

Εμείς που εργαζόμαστε καθημερινά στο ΕΚΕΒΙ δεν γνωρίζουμε όσα γνωρίζει ο κ. Υπουργός. Το σχέδιο νόμου με τους 21 φορείς υπό κατάργηση δεν έχει ψηφισθεί ακόμα. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν είναι περιττό να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΚΕΒΙ βρίσκεται σε νόμιμη λειτουργία. Κανένας από τους πολιτειακούς παράγοντες που έχουν οριστεί να διαχειριστούν το θέμα, με πρώτον από όλους τον ίδιο τον κ. Υπουργό δεν ενδιαφέρεται ούτε για το ΕΚΕΒΙ ούτε για το βιβλίο ούτε για τους εργαζόμενους.

Κατόπιν τούτου, ως εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ διαβεβαιώνουμε με τη σειρά μας ότι δεν έχουμε έως σήμερα ανταποκριθεί ή υποστηρίξει ούτε προτιθέμεθα να ανταποκριθούμε ή να υποστηρίξουμε καμία ενέργεια ή δραστηριότητα που θα αφορούσε σε μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΚΕΒΙ στο ΕΙΠ ή οπουδήποτε αλλού, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα παραβίαζε κάθε μορφή έλλογης τάξης: πολιτικής, νομικής, ηθικής, δεοντολογικής, διοικητικής ή υπηρεσιακής.

 Επειδή, λοιπόν, φαίνεται ότι για τον κ. Υπουργό όλα αυτά αποτελούν «λεπτομέρειες», επειδή, επίσης, ουδόλως τον απασχολεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ είμαστε απλήρωτοι για πάνω από πέντε μήνες και χωρίς σχέση εργασίας για πάνω από επτά μήνες, θεωρώντας, δηλαδή, ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο προσωπικής και επαγγελματικής υπομονής, στη Γενική μας Συνέλευση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε από σήμερα σε απεργία μέχρι να αποκατασταθούν οι όροι και οι συνθήκες της απασχόλησής μας στο ΕΚΕΒΙ.
 
Τέλος, και με αυτή την αφορμή, δηλώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε για τη διατήρηση και αναβάθμιση του ΕΚΕΒΙ ως αυτοτελούς φορέα ισχυρού και αποτελεσματικού με συμμετοχή των ανθρώπων του βιβλίου που θα διευρύνει ολοένα και περισσότερο την απήχησή του στην ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: