Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Ο ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης αναλύει τις πολιτικές του φόβου και της διανοητικής εμπλοκής των πολιτών και δείχνει τους τρόπους υπέρβασής τους. Ακούστε ολόκληρη την ομιλία


Ο ψυχαναλυτής και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης παρουσίασε την Παρασκευή το βράδυ 16 Ιανουαρίου το βιβλίο του ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (εκδ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου μας και ανέλυσε - στο κοινό που τον παρακολούθησε με απόλυτη προσήλωση - το ψυχικό αντίκρισμα και τίμημα του κυρίαρχου πολιτικού λόγου την εποχή της κρίσης. Μίλησε για τις πολιτικές του φόβου και της διανοητικής εμπλοκής των πολιτών από τους κυρίαρχους μηχανισμούς και στάθηκε ιδιαίτερα στους τρόπους υπέρβασής τους.
Οι ενότητες στις οποίες στάθηκε ιδιαίτερα ήταν:

       Ποιοι ψυχολογικοί μηχανισμοί χαρακτηρίζουν την Ελλάδα της κρίσης;
       Ποιες οι επιπτώσεις του κυρίαρχου πολιτικό-μιντιακού λόγου;
       Τι σημαίνει "Τρέλαινε, διαίρει και βασίλευε”;
       Υπάρχει αντίδοτο για τέτοια αρνητικότητα; Ακολούθησε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με έντονο προβληματισμό επάνω στη θεματική του βιβλίου που πραγματεύεται την πολιτική ψυχολογία της κρίσης και η παρουσίαση του συνέπεσε με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθιστώντας το επίκαιρο όσο ποτέ.


Για τους φίλους που δεν κατάφεραν να έρθουν αλλά και όσους επιθυμούν να τον ακούσουν και πάλι ανεβάζουμε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Σιδέρη.Παρακολουθείστε την.

Δεν υπάρχουν σχόλια: