Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αισθητική απόλαυση και ενεργοποίηση της ιστορικής μνήμης στο βιβλιοπωλείο με την προβολή - συζήτηση του ντοκιμαντέρ της Πανδώρας Μουρίκη ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ – ΤΟΠΟΣ ΜΝΗΜΗΣ


Ξεχωριστή η βραδιά της Δευτέρας στο βιβλιοπωλείο, με την προβολή - συζήτηση του ντοκιμαντέρ της Πανδώρας Μουρίκη ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ – ΤΟΠΟΣ ΜΝΗΜΗΣ μέσα από ένα εξηντάλεπτο αφιέρωμα στο Ελληνικό Ίδρυμα (Fondation Hellenique) της διεθνούς πανεπιστημιούπολης του Παρισιού (Cite Internationale).


Από την εγκατάσταση των πρώτων φοιτητών τη δεκαετία του 1930
στο ταξίδι του θρυλικού πλοίου «Ματαρόα» το 1945.
Κι από την περίοδο της δικτατορίας στο Μάη του ’68.
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και η ζωή στη Fondation μέχρι σήμερα.


Με οδηγό το ντοκιμαντέρ ιχνηλατήσαμε πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας άγνωστες μεν στους περισσότερους, καθοριστικές δε για την εξέλιξη των γραμμάτων και των τεχνών, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.


Μια βραδιά κερδισμένη πολλαπλώς. Για την αισθητική απόλαυση από την αρτιότητα του ντοκιμαντέρ, για τις πληροφορίες που αποκομίσαμε, για την ιστορική μνήμη που ενεργοποιήσαμε.

Μετά από παράκληση πολλών φίλων που θέλουν να το ξαναδούν  και άλλων που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής τους έλειψαν σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε με κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: