Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΔΙΣΤΟΜΟ 10 Ιουνίου 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. Μια συγκέντρωση κειμένων για τη σφαγή του Διστόμου είναι αυτό το βιβλίο. Ένα ανθολόγιο μνήμης.ΔΙΣΤΟΜΟ 10 Ιουνίου 1944


Η σφαγή του Διστόμου έδειξε σε τι έσχατη θηριωδία οδηγεί τον άνθρωπο ο φασισμός και ο πόλεμος. Τ’ αχνάρια από το αίμα των θυμάτων δείχνουν το πέρασμα της βαρβαρότητας. Το Δίστομο μένει στην Ιστορία για να θυμίζει τη φασιστική αγριότητα και να σηματοδοτεί το μέγεθος της χρεοκοπίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού στον 20ο αιώνα.
Μια συγκέντρωση κειμένων για τη σφαγή του Διστόμου είναι αυτό το βιβλίο. Ένα ανθολόγιο μνήμης.
Εκδώσαμε ένα βιβλίο που στέκεται με απέραντο σεβασμό απέναντι στο μαρτυρικό Δίστομο και την Ιστορία.
Η οφειλή μας στη μνήμη των νεκρών του Διστόμου είναι διαρκής και ανεξόφλητη.

Δίστομο 10 Ιουνίου 1944: Το ολοκαύτωμα


Ιστορία, χρονικά, μαρτυρίες, αναμνήσεις, καταγραφές, λογοτεχνικές προσεγγίσεις, διεκδικήσεις

Τάκης ΛάππαςΝίκος Λ. ΑσημάκηςΣπύρος ΜελετζήςΓιάννης ΜπασδέκηςPierre AmandryΔημήτρης Ι. ΠαπακωνσταντίνουΚαίτη ΜανωλοπούλουΛάμπρος ΜάλαμαςΠέτρος ΧάρηςΔιονύσιος Α. ΚόκκινοςΦώτης ΦωτεινόςΑσημάκης ΠανσέληνοςΓιώργος ΚοτζιούλαςΝικηφόρος ΒρεττάκοςΔιαλεχτή Ζευγώλη - ΓλέζουΓιάννης ΔάλλαςΝίκος ΚαββαδίαςΓιάννης ΡίτσοςΑνδρέας Σ. ΤσούραςΣωτήρης ΠατατζήςΣάββας ΑγουρίδηςΠέτρος ΓλέζοςΔιονύσης Κ. ΜαγκλιβέραςΚύπρος ΧρυσάνθηςΛεονάρδος ΚαλέγκαςΧρήστος ΜαλεβίτσηςΝέστορας ΜάτσαςΚώστας Ε. ΜπέηςΚώστας ΓαζήςΓιάννης ΚορίδηςΙάκωβος ΚαμπανέλληςΝίκος ΓκάτσοςΝίκος ΚούνδουροςΓιώργος Χ. Θεοχάρης, κ.ά.

επιμέλεια: Γιώργος Χ. Θεοχάρης

Σύγχρονη Έκφραση, 2010
552 σελ.
ISBN 978-960-98900-2-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 28,00

 Κρατικό Βραβείο Χρονικού - Μαρτυρίας [2011]

ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 20.00 €

Δεν υπάρχουν σχόλια: