Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

"Το κρασί και τα μυστικά του" ... διαβάζεται, θα πείτε, ένα ημερολόγιο;


Τα μυστικά της απόλαυσης του κρασιού, το σωστό σερβίρισμα και το αρμονικό πάντρεμα κρασιού με το φαγητό καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές θα βρει ο αναγνώστης σ' αυτό το ημερολόγιο-οδηγό που διανθίζεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

"Ένα γεύμα χωρίς κρασί είναι σαν μια μέρα χωρίς ήλιο."
(Λουδοβίκος Παστέρ)

"Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση."
(Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον)

 Και η άποψη ενός καλού φίλου του βιβλιοπωλείου

 " Έφτασε Οκτώβριος για να έρθει η ώρα του να "διαβάσω" το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ , "Το κρασί και τα Μυστικά του", του Γιάννου Κωνσταντίνου.
Διαβάζεται, θα πείτε, ένα ημερολόγιο; Οι πιο παληοί θα θυμούνται τα ημερολόγια τοίχου, που μέρα με την μέρα ξεκολούσες το χαρτάκι της ημερομηνίας, που σου πρόσφερε τις ημερολογιακές πληροφορίες στην εμπρός όψη και ένα στιχάκι, ένα γνωμικό, μια παροιμία, στην πίσω όψη, για την ψυχαγωγία σου!

 
Αν λοιπόν ένα θεματικό επιτραπέζιο ημερολόγιο πραγματεύεται το θέμα του σελίδα με σελίδα του ημερολογίου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να γίνεις κοινωνός του θέματος -αν για οποιονδήποτε λόγο δεν χρησιμοποιείς το ημερολόγιο σαν ....ημερολόγιο-, παρά να το "διαβάσεις σελίδα-σελίδα, σαν βιβλίο. 

Εξαιρετικά γλαφυρός ο Γιάννος Κωνσταντίνου, βαθύς γνώστης και ερωτευμένος με τον "οίνο" και εξαιρετική η ιδέα του Νικου Λαμπρόπουλου να το προσφέρει στους φίλους του"


ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΣΟΦΙΑΝΟΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ,
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Τηλ. : 22610 84197, 84332
Fax : 22610 21883



Δεν υπάρχουν σχόλια: