Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου ΡΑΓΙΑΣ. ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ 1821 από τη Σύγχρονη έκφραση


Επιτέλους επανεκκίνηση με μεγαλειώδη ανταπόκριση για τα δεδομένα της εποχής τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Το βιβλιοπωλείο και οι φίλοι του υποδέχτηκαν για άλλη μια φορά τον Γιάννη Καλπούζο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΡΑΓΙΑΣ. ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ 1821 με τον μοναδικό τρόπο που έχει καταξιώσει τις εκδηλώσεις μας σε πανελλαδικό επίπεδο ως θρυλικές.
Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960.
Από το 1983 ζει στην Αθήνα.
Στα ελληνικά γράμματα εμφανίζεται το 2000 με την ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα «Μεθυσμένος δρόμος».
Ακολουθεί η συλλογή διηγημάτων «Μόνο να τους άγγιζα», η οποία επανεκδόθηκε το 2017 εμπλουτισμένη ποικιλοτρόπως, με τον νέο τίτλο: «Κάποιοι δεν ξεχνούν ποτέ» και οι ποιητικές του συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Έρωτας νυν και αεί». Με τη δεύτερη ήταν υποψήφιος στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ η παραλογή «Ο λύκος» που εμπεριέχεται στη συλλογή διηγημάτων «Κάποιοι δεν ξεχνούν ποτέ» τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο ποίησης στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος “Γιώργος Σεφέρης” του πανεπιστημίου του Παλέρμο Ιταλίας.
Ευρύτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό έγινε με το μυθιστόρημά του «Ιμαρέτ», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Το «Ιμαρέτ» μεταφράστηκε στα πολωνικά και στα τουρκικά, ενώ κυκλοφορεί και σε νεανικό μυθιστόρημα (για παιδιά άνω των 10 ετών), με εικονογράφηση του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά.
Ο Γιάννης Καλπούζος συμμετείχε σε συλλογικά έργα, διασκεύασε σε θεατρικό σενάριο το μυθιστόρημά του «Σέρρα-Η ψυχή του Πόντου» και έχει γράψει τους στίχους 80 τραγουδιών, μεταξύ των οποίων τα: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Δέκα μάγισσες», «Να 'σουν θάλασσα», «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα».
Διαχρονικές και αμοιβαίες είναι οι σχέσεις αγάπης και εκτίμησης μεταξύ του Γιάννη Καλπούζου, του βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και του κοινού μας. Να θυμίσουμε ότι το
2011, παρουσιάσαμε το βιβλίο του ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ
2013, ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ
2014, ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
2016, ΣΕΡΡΑ
2018, ΓΙΝΑΤΙ
2020, η καραντίνα του covid μας στέρησε κυριολεκτικά στο νήμα το ΕΡΑΝ.
Τα προβλήματα με την πανδημία δεν ξεπεράστηκαν ολοσχερώς και μας στερούν τη σημερινή επαφή στο φυσικό μας χώρο αλλά το φιλόξενο café Στροφόμετρο μας προσφέρει αυτή τη λύση και μια συνεργασία που ελπίζουμε θα έχει συνέχεια και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στη διεύθυνση και το προσωπικό του.
Γιάννη καλώς μας ήρθες και πάλι.
ΡΑΓΙΑΣ. ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ 1821

Δεν υπάρχουν σχόλια: