Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Τα πνευματικά; σκουπίδια βλάπτουν σοβαρά τη σκέψη και το περιβάλλον

Ιούλιος
με ζέστη αλλά και με άδειες - ή με κλεμμένο ελεύθερο χρόνο.
Βραδιές που επιζητάτε τη συντροφιά ενός βιβλίου ή μεσημέρια που ταξιδεύετε μαζί του. Κι όπως όταν κανονίζετε τα του ταξιδιού φροντίζετε να τακτοποιήσετε και τη παραμικρή λεπτομέρεια, να ζητήσετε τις καλύτερες εξυπηρετήσεις και την άριστη ποιότητα, ΕΤΣΙ διαλέξτε και το (τα) βιβλία σας.
Μη σας θαμπώνουν οι λίστες των περιβόητων ΕΥΠΩΛΗΤΩΝ με τις οποίες παλιότερα ασχοληθήκαμε σ’ αυτό το μπλογκ και θα επανέλθουμε.
Μη σας ξεγελούν τα εντυπωσιακά εξώφυλλα και οι διαφημιστικές καμπάνιες.
Μπείτε στο βιβλιοπωλείο και επιλέξτε σύμφωνα με τη διάθεσή σας αλλά και σεβασμό πάνω απ’ όλα στον εαυτό σας. Θα βρείτε βιβλία για όλα τα γούστα, βιβλία για όλες τις ώρες. Μην όμως αγοράζετε αβασάνιστα. Υπάρχουν βιβλία ευκολοδιάβαστα, βιβλία που σας δημιουργούν ευφορία, βιβλία που σας κάνουν να γελάτε και είναι λογοτεχνικά διαμάντια. Μπορείτε ν’ αποφύγετε το εύπεπτο που δε προσφέρει απολύτως τίποτα. Άλλωστε εκτός της σκέψης τα πνευματικά; σκουπίδια βλάπτουν σοβαρά και το περιβάλλον μιας και θα τα πετάξετε - πολλές φορές πριν το τέλος - στον πρώτο σκουπιδοτενεκέ.
Μ’ αυτό το πνεύμα σας προτείνουμε τα βιβλία του μήνα.

true Love: Άρης Μαραγκόπουλος,Πανδαιμόνιο: Κώστας Ακρίβος, Τι είδε η γυναίκα του Λωτ: Ι. Μπουραζοπούλου, Λίγο από το αίμα σου: Σώτη Τριανταφύλλου, Ο κ. Επισκοπάκης: Ανδρέας Μήτσου, Ταξίδι στην άκρη της νύχτας: Σελίν, Μπλε καστόρινα παπούτσια: Βασ. Σκρουμπέλος, Η Μαρία των Μογγόλων : Μαριάννα Κορομηλά, Στην Ευρώπη ταξίδια στον 20ο αιώνα: Χεϊρτ Μακ, Πως οι πλούσιοι καταστρέφουν τον πλανήτη: H. Kempf, Το τοτέμ του λύκου: Rong Jiang

Δεν υπάρχουν σχόλια: