Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΚΑΣΤΑΝΙΑΔΑ (Ραψωδία ε΄) με πολύ θυμό προς πολλούς αποδέκτες

Όταν αντί πινακίου φακής μοιράστηκε Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον υποκριτικά οι εκδότες ρωτούσαν Για ποιον χτυπά η καμπάνα όταν μια δική τους Η Δεσποινίδα όπως την αποκαλούσαν μας ειρωνευόταν φωνάζοντας πως έρχεται Η πτώση με Πάρτι και αερομαχίες.
Ένας τυχαίος εραστής των βιβλίων εν είδει θρήνου απάγγειλε έξω από τα βιβλιοπωλεία αποσπάσματα από Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο. Η Βουή και η Μανία που δημιουργήθηκε ήταν πέρα από κάθε προηγούμενο. Μέσα σ' αυτό το Χάος, οι φέροντες τα ψευδώνυμα Ο σκλάβος, Ο Άρχοντας των Μυγών, και Το πέμπτο παιδί συναντήθηκαν στη γιάφκα που ονομάτισαν Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών κι αποφάσισαν κοινή δράση.
Το πήραν ως Μια προσωπική υπόθεση και είπαν ότι δεν θα κάτσουν σαν τις Καλαμιές στον άνεμο να τους σαρώσουν Οι Νάνοι και Η μοναδική στο είδος της Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε. Κρύφτηκαν στο αγρόκτημα Ροσάλντε και τύπωσαν προκηρύξεις με τον παράξενο τίτλο Το τραγούδι του εκκρεμούς τις οποίες μοίρασε Ο Νάνος που αυτομόλησε από τη συμμορία των 24. Τότε ως Δαίμονες των κυμάτων βιβλιοπώλες με νου και λόγο απ’ όλη την Ελλάδα, διαπιστώνοντας πως και Ο Προμηθέας ελεύθερος δεσμώτης είναι μαζί τους έκαναν ύμνο το Εστραβαγάριο του Πάμπλο Νερούδα και κήρυξαν τη δική τους επανάσταση με καταγγελία - μανιφέστο που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς μέρες.
• Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες οι βιβλιοπώλες αντιδρούν αρχικά αναρτώντας συμβολικά στις προθήκες τους το βιβλίο που δεν πήρε ποτέ του Νόμπελ και φέρει τον τίτλο «Έγκλημα και τιμωρία».
• Η γιάφκα των επαναστατών εντοπίζεται στην πόλη της Λιβαδειάς και παραρτήματά της σε πολλές ακόμα πόλεις.
Λαμπρόπουλος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: